luni, 8 februarie 2016

Ce aleg: tensiometru digital sau tensiometru mecanic?

De ce să cumpăr un tensiometru? Ce fel de tensiometru mi-ar fi util? Un tensiometru mecanic sau un tensiometru digital ?
Aceste întrebări apar în momentul în care dorești să cumperi un tensiometru iar scopul nostru este de a te ajuta să iei decizia potrivită!

promotii tensiometre
promotii tensiometre
 "Fericirea constă, în primul rând, în sănătate." 
George William Curtis
De ce să cumpăr un tensiometru?
 Majoritatea dintre noi ne intrebăm de ce avem nevoie de tensiometru, mai ales dacă suntem tineri dar raspunsul este foarte simplu: problemele cardiace și de tensiune, la fel ca și majoritatea bolilor, nu țin cont de vârstă !
 Ce fel de tensiometru mi-ar fi util? Un tensiometru mecanic sau un tensiometru digital ?
 Aceste întrebări apar în momentul în care dorim să achiziționăm un nou tensiometru.
Tensiometru mecanic sau manual întâlnim adeseori în cabinetele medicale sau spitale iar pentru măsurarea tensiunii arteriale este nevoie și de un stetoscop. Utilizarea lui necesită un anumit grad de pricepere sau ajutor dar in același timp oferă o mai buna precizie .
 Cum îmi măsor tensiunea arteriala cu ajutorul tensiometrului?
 Manșeta tensiometrului mecanic odată înfășurată în jurul brațului (pe brațul gol), trebuie fixată în așa fel încât furtunul să fie pararel cu antebrațul (să treacă pe deasupra arterei brahiale), iar capsula stetoscopului așezată sub manșeta sau la distanța de 1 -2 cm a margini inferioare a acesteia. Se umflă camera manșetei cu aer, cu ajutorul pompei până la comprimarea vaselor, mai precis până la dispariția zgomotului de trecere a sângelui prin arteră. Apoi se desface încet valva pompei pentru a permite iețirea aerului din manșetă și odată cu aceasta scăderea presiunii. Momentul de recunoaștere a sistolei corespunde primului sunet de puls în stetoscop. Diastola raspunde primului moment în care nu se mai aud bătăile pulsului în stetoscop.
 În schimb utilizarea unui tensiometru digital este mult mai simplă și ușoară, pentru că totul se desfășoară electronic și automat. Fără reglaj prealabil și prin intermediul acționării comode și automate a pompei, aceste aparate permit o măsurare simplă, rapidă și sigură a tensiunii arteriale sistolice și diastolice precum și a frecvenței pulsului, printr-un microfon incorporat.
 De unde pot cumpăra tensiometrul potrivit?
 Medicland.ro unul dintre cele mai mari magazine online de echipamente și aparatură medicală, comercializează o gamă largă de tensiometre mecanice și tensiometre digitale de la producători renumiți : Paul Hartmann, Omron, Microlife, Joycare, Laica, Sendo, Panasonic,Healy Line, Riester, DoctorLand la cele mai bune preturi!
 Profită și tu în perioada 8-24 aprilie 2016 de Campania “Ascultă-ți inima” organizată pe siteul www.medicland.ro, unde vei gasi tensiometrul dorit la preturi reduse cu pana la 30% !


Citeste mai mult: Ce aleg: tensiometru digital sau tensiometru mecanic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu