marți, 9 februarie 2016

Miscare si joc pentru cei mici

Jocul si miscarea, in special miscarea in aer liber, sunt factori importanti in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului, inca din primele saptamani de viata.

 Odata cu trecerea spre varsta de 6-7 luni, in zilele cu clima favorabila, cel mic poate fi scos la plimbari mai lungi in aer liber. Daca cel mic este destul de mare, mai exact se apropie de varsta de 2 ani, poate fi initiat in a face miscare in aer liber prin utilizarea unor jucarii adecvate. Una dintre jucariile ce pot fi utilizate de catre copiii cu varste de peste doi ani sau pot reprezenta mijloace de locomotie comode pentru copiii cu varsta de peste 6 luni, sunt tricicletele. Aceasta jucarie a bucurat copilaria multora dintre adultii ce se apropie de 45-50 de ani, insa designul acestora s-a modificat considerabil in timp, datorita evolutiei societatii.
Tricicletele ce adreseaza copiilor si care pot fi achizitionate din magazine sau chiar on line, sunt realizate pe structura metalica, au o structura rezistenta ce permite deplasarea pe orice tip de teren, iar unele modele sunt dotate cu accesorii speciale si sunt personalizate coloristic, astfel incat puteti face alegerea perfecta pentru copilul, nepotul sau cunostinta careia ii veti oferi o asemenea jucarie ingenioasa. Dintre modelele ce se situeaza in fruntea preferintelor datorita calitatilor este “Tricicleta pentru copii Dhs Baby 118 Mov” potrivita pentru copiii cu varste intre 1,5ani si 3 ani. Este dotata cu maner de ghidare telescopic, rabatabil, cu care adultul poate impinge sau tracta tricicleta (dupa caz) amplasat in spate. Rotile din cauciuc sunt stabile si au aderenta perfecta, iar bara de protectie si centurile de siguranta cu prindere in 5 puncte asigura copilul in timpul deplasarii. Suportul pentru picioare poate fi utilizat de cel mic si atunci cand tricicleta este impinsa de adult, si atunci cand oboseste dupa pedalare. Dotata cu husa detasabila si lavabila si perna pentru scaun, dar si cu spatiu pentru depozitare a jucariilor sau altor accesorii si parasolar rabatabil si detasabil, aceasta jucarie poate reprezenta garantia petrecerii timpului in aer liber in mod agreabil.
O alta varianta de tricicleta ce se adreseaza copiilor cu acelasi nivel de varsta il reprezinta modelul „Tricicleta Dhs Baby model 118”. Realizata pe cadru metalic si cu roti robuste, aceasta tricicleta realizata in culoare dominanta albastru, este accesorizata cu claxon pe ghidon, ce va face deliciul celui mic in timpul plimbarilor. Alte elemente specifice tricicletei sunt: parasolar impermeabil, rabatabil si retrectabil, suport pentru picioare, maner pentru ghidaj cu mansoane antialunecare, ladita de transport al unor jucarii, accesorii si buzunat cu fermoar pe spatele exterior al spatarului inalt. Aceasta tricicleta este ergonomica si ofera celui mic posibilitatea de a fi transportat usor si comod atat in plimbarile zilnice, cat si atunci cand parintii de deplaseaza la cumparaturi sau in concedii.
Fiabilitatea utilizarii acestor tipuri de triciclete pentru copii rezida din sistemul roata libera a rotii din fata ce permite schimbarea cu usurinta a directiei de deplasare, dar si datorita greutatii reduse a ansamblului. 


Citeste mai mult: Miscare si joc pentru cei mici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu